Kleding op maat maken

Ben jij dol op winkelen, maar kom je iedere keer weer thuis met een kledingstuk dat toch niet helemaal als gegoten zit? En blijft dit kledingstuk daardoor uiteindelijk in je kledingkast liggen? Dat is niet alleen hartstikke zonde, maar ook nog eens onnodig. Bij De Groningse Schaar weten wij als geen ander dat vrijwel ieder kledingstuk met een paar aanpassingen perfect bij jouw lichaam kan staan. De afgelopen jaren hebben wij dan ook met veel liefde en passie kleding op maat mogen maken voor honderden Groningers. Op die manier dragen wij bij aan het voorkomen van zoveel mogelijk weggegooide nieuwe kledingstukken.  

Waarom kleding op maat laten maken? 

Tegenwoordig worden er meer kledingstukken geproduceerd dan dat ieder mens op de aarde in zijn leven nodig heeft. Hierdoor belanden ontzettend veel gloednieuwe kledingstukken uiteindelijk op de vuilnisbelt. Om verdere verspilling van de mode-industrie tegen te gaan, kan je ervoor kiezen om kleding op maat te laten maken in Groningen. Dit is bijvoorbeeld de beste oplossing als jouw kledingstukken geen goede pasvorm meer hebben maar verder nog in topconditie verkeren.  

Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat prachtig jurkje dat je jaren terug in het buitenland hebt gekocht. In de loop der jaren is de pasvorm hiervan veranderd dankzij de vele wasbeurten alleen zijn er verder geen beschadigingen. Hierdoor wil je liever het jurkje niet weggooien, want een nieuw exemplaar vinden wordt lastig. Om toch weer in het jurkje te kunnen stralen is het verstandig om naar de Groningse Schaar te gaan. Wij passen dit kledingstuk helemaal naar jouw lichaam aan, waardoor het weer als gegoten zit. Wie wil dat nou niet?! 

Maak kennis met de werkwijze van de Groningse Schaar 

Wanneer je jouw kledingstukken op maat wilt maken in Groningen, dan is het handig om te weten dat dit niet de moeilijkste taak van de wereld is. Bij de Groningse Schaar doen wij dit vrijwel dagelijks wat betekent dat je bij ons altijd verzekerd bent van een professionele afwerking. Voordat wij jouw kledingstuk kunnen vermaken, zal je in ons naaiatelier allereerst het desbetreffend kledingstuk moeten passen. Op die manier kunnen wij de gewenste afmetingen vastspelden. Zodra dit klaar is, knippen wij op een later moment jouw kledingstuk op de juiste lengte en zoomen wij dit om. Dit doen wij door gebruik te maken van dezelfde kleur draad als de stiksels van jouw kledingstuk, zodat het niet zichtbaar is dat jij je broek, trui of jurk op maat hebt laten maken. 

Geef kapotte kleding altijd een tweede kans 

Tijdens het dragen van jouw kledingstukken kan het gebeuren dat er niet alleen slijtage ontstaat in de vorm van een slechte pasvorm. Door het regelmatig wassen van kledingstukken kunnen er ook gaten, scheuren of kapotte ritsen ontstaan. Wanneer je hiermee te maken hebt, denk je hoogstwaarschijnlijk direct aan het vervangen van dit kledingstuk. Toch is dit nergens voor nodig aangezien de meeste kapotte kledingstukken gemakkelijk gerepareerd kunnen worden. Bij de Groningse Schaar bekijken wij daarom graag jouw kapotte kledingstukken, zodat wij jouw kleding een tweede leven kunnen geven. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu! 

Een compleet nieuw kledingstuk laten maken met de Groningse Schaar 

Heb jij een kledingstuk van bijvoorbeeld een overleden dierbare die je op een bijzondere manier wilt verwerken? Dan ben je bij de Groningse Schaar aan het juiste adres. Behalve het repareren en het vermaken van kledingstukken maken wij ook gloednieuwe exemplaren. Hiervoor gebruiken wij niet alleen het kledingstuk van jouw dierbare, maar ook de door jou geselecteerde stoffen. Nadat wij jouw afmetingen hebben opgemeten gaan wij direct voor je aan de slag. Bekijk onze openingstijden en neem binnenkort je oude of dierbare kledingstuk mee en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen. Aan de hand hiervan kunnen wij een gerichte prijsindicatie geven. Wanneer mogen wij jou verwelkomen? 

kleding op maat maken